Verslag Open Lexmond Single

Soms moet het meezitten om een toernooi te winnen en moet je een beetje geluk hebben. Na een mooie overwinning in de kwartfinales op Toni Martinez ( 4-2 ), kwam de Fijter met 2-4 achter tegen Erik van Rijswijk in de halve finale. De Fijter knokte zich terug tot 4-4 en overleefde daarna enkele matchdarts om toch de zege te pakken. Vervolgens stond in de finale Tonny Veenhof tegenover Melvin. De finale ging tot 5-5 gelijk op waarna het erop leek dat Veenhof ging winnen, met een 50 score op het bord en 3 darts in de hand zou dat moeten lukken, Veenhof gooide echter tripple 18 ipv singel 18, waarmee hij zich dood gooide. De Fijter finishte vervolgens dubbel 16 met zijn 1e dart en eiste zo de titel voor zich op.

De verliezersronde werd gewonnen door Edwin Smit die met 4-0 te sterk was voor Stephan Boterbloem. De beste dame was Samantha Smits en de hoogste finish was voor Erik van Rijswijk, 156.

Het toernooi dat bezocht werd door 62 deelnemers telt mee voor de brutustour waarvan de finaledag in december wordt gehouden.

Volgende week o.a. Open Bergen op Zoom op de agenda

 

Kwart W

Gilbert vd Meijden v Tonny Veenhof 0-4

Corne Hoogenes v Leen Smit 4-0

Erik van Rijswijk v Willy van Casteren 4-0

Tony Martinez v Melvin de Fijter 2-4

 

Halve W

Veenhof v Hoogenes 5-3

van Rijswijk v de Fijter 4-5

 

Finale W

Veenhof v de Fijter 5-6

 

Halve V

Oskam v Smit 0-4

Diderik v Boterbloem 3-4

 

Finale V

Smit v Boterbloem 4-0

 

Verslag gemaakt door Frank v Dortmont