Verslag Glasstad Darts

Melvin de Fijter , Anneloes Menger glorieuze winnaars bij Open Glasstad, Romy Vermeulen en Michael Koppelaar vallen in positieve zin op

Melvin de Fijter was vandaag ongenaakbaar bij Open Glasstad in Leerdam. In de finale gunde hij Jeffrey Stigter slechts 1 leg ( 6-1 ). Daarmee nam de Fijter revanche voor de verloren kwartfinale eerder deze maand tegen diezelfde Jeffrey Stigter. Het gemiddelde van de Fijter moet rond de 100 gelegen hebben gezien het aantal 140-scores en het snelle finishen. Stigter kreeg kleine kansen om bijv. 160 en 145 uit te gooien, maar miste op de dubbels. Het niveau ligt veelal dicht bij elkaar bij deze 2 giganten in de amateur dartwereld.


In de verliezersronde was het Marco van Beek die met 4-0 won van Michael Koppelaar. Nu komt Marco vaker verder in een toernooi maar van de KK-toe kunnen we dat niet zeggen. Meestal is het 1e ronde en klaar voor Theo. Soms zit het mee zullen we dan maar zeggen. De hoogste finish was voor Gilbert van der Meijden die 147 uit wist te gooien.


Bij de dames was het Anneloes Menger die aan de verwachtingen voldeed door het toernooi te winnen. In de finale was ze met 4-0 te sterk voor 1 van de nieuwe aanstormende talenten van Nederland, namelijk de pas 15-jarige Romy Vermeulen. De hoogste finish was voor Wilma Neven die 114 tot nul reduceerde.

Kwart WR
willy van casteren v jeffrey stigter 1-4
michiel santing v gilbert vd meijden 1-4
kas morgenhout v jamie lawrence 4-0
wim van beesd v melvin de fijter 0-4

Halve WR
stigter v vd meijden 5-3
morgenhout v de fijter 2-5

Finale WR
stigter v de fijter 1-6

Halve VR
kevin swinkels v marco v beek 0-3
wilbert rogier v michael koppelaar 1-3

Finale VR
van beek v koppelaar 4-0

Halve dames
wilma neven v romy vermeulen 2-3
anneloes menger v cerissa v wanrooij 3-2

Finale dames
vermeulen v menger 0-4

Verslag gemaakt door Frank v Dortmont